top of page

TEAM VRACT

Naast Raymond van Rooijen, heeft VRACT de beschikking over een expert team:

Peter Huijnen_edited.jpg

Ik ben Peter Huijnen, 58 jaar en getrouwd met 2 kinderen. Ik ben werkzaam in de gehandicaptenzorg als senior cliënt begeleider. Vanuit de organisatie verzorg ik met enkele collega's trainingen de-escalerend werken. In deze trainingen gaan we in op verbaal en fysiek grensoverschrijdend gedrag. Ik ben opgeleid via Kudding en partners. Jaarlijks heb ik een follow-up. Ik ben een NIKTA gecertificeerd trainer. Daarnaast word ik in de trainingen ook ingezet als trainingsacteur.

Stanley.jpeg

Hallo mijn naam is Stanley. Ik ben begonnen als trainingsacteur en van daaruit heb ik de opleiding gevolgd voor:

 

  • Trainer Verbale Agressiepreventie en hantering.

  • Trainer Fysieke Agressie Hantering.


Deze opleidingen heb ik gevolgd bij Kudding & Partners in Amsterdam. De opleidingen zijn beide NIKTA gecertificeerd. Als trainingsacteur vind ik het geweldig om praktijksimulaties te kunnen neerzetten. Het switchen in rollen van cliënt, verwant, leidinggevende of collega's geeft mij grote voldoening. Hierbij gebruik ik mijn dosis werkervaring van meer dan 35 jaar in de zorg.
Ook maak ik gebruik van casussen uit de praktijk of casussen op vraag van de cursist. Een veilige omgeving staat bij mij voorop.

Als trainer bouw ik ook op mijn jarenlange ervaring binnen de zorg. Mijn trainingen probeer ik zoveel mogelijk af te wisselen met theorie en activiteit. Waarbij het ervaren en trainen van vaardigheden en kennis constant wordt afgewisseld.

Als trainer ben ik een doener maar vanuit de leerstijlen van Kolb ben ik altijd alert dat cursisten de tijd en mogelijkheid hebben zich op hun gemak te voelen. Respect, veiligheid, leergierigheid en vertrouwen maar ook plek voor humor is mijn manier van trainen.
 

Mariëlle.jpeg

Ik ben Mariëlle Keijers-Raven. Ik ben getrouwd met mijn man Roel en heb 2 spontane leuke meisjes, Lotte en Lize. Ik vind het heerlijk om gezellig een avondje met ons gezin naar een film te kijken, spelletjes te spelen. Ik kan er ook van genieten om een dagtrip te ondernemen met ons gezin, maar ook met vrienden of familie. Ik vind het ook heerlijk om een avondje alleen te zijn. Ik kan genieten van de kleine en grote dingen die om me heen gebeuren én probeer altijd het positieve in iets te zien.

 

Sinds 2000 werk ik voor een organisatie voor verstandelijk gehandicapte mensen. Grotendeels in mijn werkcarrière begeleid ik cliënten binnen cluster MVG-ASS én doe ik de zorg mee-coördineren. Daarnaast heb ik diverse taken omtrent veiligheid bekleed, zoals preventiemedewerker agressie vanuit de ARBO, commissie veilig melden, coördinator en Trainer de-escalerend werken. Wat me hieraan aantrekt is met name dat ik vind dat iedereen veilig zijn werk moet kunnen uitvoeren. Daarnaast vind ik het belangrijk dat er een humane omgang met cliënten is.

Mandy op den Camp.jpeg

Werken vanuit passie, overtuiging en enthousiasme bracht me bij Raymond. Drie gezamenlijke drijfveren die we waarderen in elkaar. 

 

Mandy is een enthousiaste en gedreven trainer met als grootste drijfveer betekenisvol te willen zijn voor de medemens. Doen wat goed voelt en vanuit overtuiging kennis en ervaringen overbrengen is haar grootste moraal.  Met een goed gevulde rugzak aan ervaringen en inzichten uit 18 jaar werkzaam te zijn geweest in de hulpverlening op zowel operationeel, tactisch als strategisch niveau, zet zij haar expertise en enthousiasme in als trainer en coach. Middels verbinden vanuit kennis, de juiste vragen stellen en aan te sluiten bij de ander, zet zij anderen in beweging om de antwoorden in zichzelf te vinden. Mandy staat voor respect, het creëren van veiligheid en het hebben van plezier. Drie basiselementen die nodig zijn om tot optimale zelfontplooiing  te komen.  

 

Met DiSC als haar absolute specialisme helpt zij anderen om meer inzicht in zichzelf te krijgen en hier woorden aan te geven. DiSC is een bewezen methode om aan de hand van een gedragsanalyse, voorkeursgedrag in kaart te brengen. Voor meer informatie over DiSC, klik hier.

Lars Grispen.jpg

Mijn naam is Lars Grispen, sinds 2001 werkzaam in de gehandicaptenzorg en al ruim 5 jaar acteur bij agressietrainingen (de-escalerend werken). Ik wil tijdens trainingen vooral cursisten uitdagen iets te willen leren. Het is dan ook nooit de bedoeling om iemand te beoordelen. Enkel om tips te geven en te benadrukken wat wel effectief is bij de-escaleren. Dit alles wil ik in een veilige sfeer doen. Ga tijdens de cursus nooit over je grens, maar speel tegen die grens aan om iets uit de training te kunnen halen. Alleen in een veilige omgeving ben je immers in staat om iets te leren.

 

Dingen die ik vaker terugkrijg:

  • Het is net echt.

  • Je zorgt voor een veilige sfeer.

  • Je hebt respect voor de cursist.

  • Je past je spel aan, aan de leerbehoefte van de cursist.

 

En geloof me… Bijna iedereen vindt het spannend om met een acteur te werken. En ook bijna iedereen zegt iets geleerd te hebben en dat het achteraf best wel meeviel.

Joop Swanink.jpeg

Joop neemt je mee tijdens een training door zijn enthousiasme, humor, rust en kennis.
Ervaringsgericht trainen in een veilige setting zorgt voor een optimaal ontwikkelklimaat. Dat is waar hij voor gaat. Als sociaal agoog en trainer heeft Joop jarenlange ervaring in de zorg en het trainersvak. Hierdoor kan hij goed inspelen op de specifieke vraag en wens van de deelnemers. Deze ervaring zorgt voor een training op maat voor iedere deelnemer.

Fieke Jansen.jpeg

Ik ben Fieke Jansen, geboren in februari 1988 en al vanaf 2006 werkzaam in de zorg. Ik ben begonnen bij een justitiële jeugdinrichting en heb hierna verschillende takken binnen de zorg gezien. Zoals mensen met een ernstig tot licht verstandelijke beperking met moeilijk verstaanbaar gedrag, binnen de forensische psychiatrie (TBS) en binnen de verslavingszorg.

In deze jaren heb ik me sterk kunnen ontwikkelen in het omgaan met verschillende ziektebeelden. Denk aan persoonlijkheidsstoornissen, autisme, ad(h)d, borderline, schizofrenie, psychoses, verslavingen enzovoorts.

 

Gedurende mijn werkperiode heeft moeilijk verstaanbaar gedrag mij altijd geboeid. Hoe ga je ermee om als iemand net ander gedrag laat zien dan dat we zouden willen? Hoe kun je er onvoorwaardelijk zijn voor je cliënten, ook als het even heel moeilijk is? Hoe kun je naast de cliënt blijven staan? Hierin heeft agressie me altijd geboeid, en vooral hoe je het om kan buigen. Kun je dan iets in de vroeg-signalering of hoe kun je het fysiek het beste en humaan reguleren.

 

In november 2013 heb ik een incident meegemaakt waarin een cliënt in een psychose mij wilde vermoorden. Ik heb in deze situatie niet kunnen handelen naar hetgeen ik in mijn onderbuik voelde. Ik voelde me niet veilig, maar de cliënt deed in eerste instantie nog niets (dacht ik).

 

Ik zou graag mensen willen helpen ontwikkelen in hun proces van professionalisering om ervoor te zorgen dat mensen voldoende vertrouwen krijgen in zichzelf, om ook naar hun eigen gevoel te gaan luisteren in moeilijke situaties. Dit doe ik door middel van de trainingen, mentaal, verbaal en fysieke weerbaarheid. Maar ook door het stuk dat ik als trainingsacteur neer kan zetten.

 

In 2021 ben ik opgeleid tot trainer en trainingsacteur en geef ik sindsdien regelmatig met heel veel plezier trainingen. Samenwerken aan een optimale ontwikkeling van de deelnemers in de training is voor mij altijd een streven.

Micha team VRACT

Micha is een man die lang een zware rugzak heeft moeten dragen. Na vele jaren zwoegen en zweten, heeft hij geleerd om de rugzak voor een groot deel leeg te schudden om plaats te maken voor nieuwe ontwikkelingen. Hij is getrouwd, heeft geen kinderen en is een echte carrière-tijger. 

Hij is altijd op zoek naar uitdagingen. Zodoende heeft hij een spannende keuze genomen om van zelfstandige in de event sector over te stappen naar werken in de zorg. Dit door een thuisstudie MBO 4 social work te volgen en zichzelf in te zetten binnen een organisatie waar hij ervaring op kan doen als woonbegeleider. Zonder enige ervaring, bleek hij toch wel een 'natuurtalent' te hebben als het gaat om werken met mensen. Sociaal, humor en inlevingsvermogen gecombineerd met rechtlijnigheid, duidelijke taal en eerlijkheid zijn de belangrijkste kenmerken die Micha de persoon maken. 

 

Wat gaat Micha betekenen voor VRACT? Hij gaat zich inzetten om als teamcoach te fungeren binnen VRACT en staat open om zich verder te verbreden met de mogelijkheden die VRACT te bieden heeft.

Peter
Stanley
Micha
Mariëlle
Mandy
Lars
Joop
Fieke
bottom of page