top of page

Trainingsacteur

Een trainingsacteur, wat is dat nou precies?

Een trainingsacteur wordt gezien als iemand die ingezet wordt tijdens trainingen met als doel om de cursisten de mogelijkheid te geven om situaties te oefenen. Ook is het mogelijk om casussen van de deelnemers te oefenen. Daarnaast wordt een trainingsacteur ook ingezet om praktijkvoorbeelden te laten zien die bij de behandelde theorie horen, om op die manier de cursisten te laten ervaren hoe dingen voelen, in plaats van dat ze alleen maar uitgelegd worden.

 

Naast het acteren heeft de trainingsacteur nog een taak en die taak is minstens zo belangrijk is als het acteren zelf, namelijk feedback geven na afloop aan de cursist, waaronder benoemen wat de cursist (al) goed deed, maar ook benoemen wat er eventueel nog beter zou kunnen. In vakjargon spreken wij dan van een top en een tip. Daarna zou eventueel de mogelijkheid kunnen zijn om met de tip op zak de situatie nog eens te doen waarbij de cursist de tip kan uitvoeren en kan ervaren wat de toegevoegde waarde kan zijn met als doel de cursist een succeservaring te geven. Naast deze manier van aanpak zijn er natuurlijk ook nog andere manieren en werkvormen die toegepast kunnen worden.

 

Naast dat Raymond zelf als gecertificeerde en ervaren trainingsacteur ingezet kan worden heeft VRACT ook een aantal ervaren andere trainingsacteurs die voor een opdracht ingezet kunnen worden. Dit alles wordt in gezamenlijk overleg met de opdrachtgever besproken om op die manier een training op maat te kunnen leveren. Je vindt al deze trainingsacteurs, maar ook trainers onder het menu ‘wie zijn wij’.

Bekijk hier de video over de-escalerend werken

bottom of page