top of page

Training de-escalerend werken

Het woord zegt het al, deze training draait om de-escalerend werken, maar wat betekent dat en vooral, hoe kun je dat nou het beste aanpakken?

Het gaat in deze training op de eerste plaats om een stuk bewustwording (want dat is altijd de basis voor verandering) en vanuit die bewustwording gaan we aan de slag met oefeningen. In eerste instantie om eens te ervaren wat het met je doet als je te maken krijgt met grensoverschrijdend gedrag naar jou toe. Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van een trainingsacteur. Ook kunnen er casussen van deelnemers zelf ingezet worden als oefenmateriaal om op die manier handvatten te krijgen om in het vervolg beter met dergelijke situaties om te kunnen gaan en een veiliger klimaat te creëren. Op de eerste plaats voor jezelf, op de tweede plaats voor de mensen om je heen.

 

Deze trainingen worden op maat aangeboden en kunnen variëren van een dagdeel tot meerdere dagen en kunnen ook variëren qua aantallen deelnemers. Minimaal 10 en maximaal 15.

 

Omdat tegenwoordig op heel veel plekken grensoverschrijdend gedrag voorkomt, kunnen deze trainingen op vele gebieden worden ingezet. Denk maar eens aan bijvoorbeeld de zorg, maar ook aan milieuparken, kredietbanken, spoorwegen, ambulancepersoneel... en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Elke doelgroep vereist een andere aanpak dus is het belangrijk dat er een training op maat aangeboden kan worden. Hier kunnen we bij VRACT voor zorgen omdat we samenwerken met zowel trainers als trainingsacteurs vanuit diverse doelgroepen.

Na het volgen van de training krijgen alle deelnemers een certificaat. 

 

Mocht je interesse hebben in bovenstaande training, of vragen hebben hierover, neem dan gerust vrijblijvend contact op. Dan kijken we samen wat we eventueel voor elkaar kunnen betekenen.

Bekijk hier de video over de-escalerend werken

bottom of page